Léto je již v plném proudu a spousta z nás se pouští do různých aktivit, sportu a dovolených. Ke zdravému životnímu stylu patří i odlehčený jídelníček. Mlékárna Valašské Meziříčí připravila dva letní recepty pro osvěžení.
Kefírové mléko nízkotučné použila do letního koktejlu a Bílý jogurt z Valašska bude výborným doplňkem ovocného salátu. Do obou receptů můžete použít jakékoliv ovoce, které právě zraje na zahrádce, ať již jahody, maliny či ostružiny.
Ovocný salát s bílým jogurtem
Použité suroviny:
2 kelímky bílého jogurt u
3 lžíce medu
hroznové víno
hrst malin
hrst ostružin
1 ks větší jablko
1 ks limetka
2 ks banán
3 ks kiwi
Postup přípravy:
Kuličky hroznového vína rozkrájíme na půlky, banány nakrájíme na kolečka. Jablko, kiwi, nektarinky a mango nakrájíme na proužky. Když máme ovoce nakrájené, pokapeme ho šťávou z jedné limetky a pořádné promícháme. Přidáme bílé jogurty a med a znova promícháme. Ovocný salát s jogurtem a medem je nejlepší, když je vychlazený z lednice.
Letní koktejl z kefírového mléka nízkotučného
Použité suroviny:
1 ks kefírové mléko nízkotučné
Ovoce dle chuti – jahody, maliny, borůvky, ostružiny (cokoliv co máte doma)
Med na dochucení
Postup přípravy:
Nejprve si nakrájíme na drobné kousky větší ovoce a dáme do mixéru i s drobným ovocem. Přidáme kefírové mléko nízkotučné a rozmixujeme vše dohladka. Jakmile máme rozmixováno můžeme přidat na dochucení med.
Podáváme chlazené případně s ledem. Můžeme dozdobit lístky máty.