Osvěžující drinky z portského vína Sandeman

Léto a míchané nápoje představují neodolatelné spojení. Orosené koktejlové sklenice plné ledu, chuť pravého portského vína a výtečně propojené chutě – to vše se skrývá v drincích, kde hlavní roli hraje portské víno Sandeman. Jejich příprava je velice snadná, takže je dokážete v klidu namíchat i v pohodlí vašeho domova.

Nechte se inspirovat a předveďte své barmanské umění přátelům při letním grilování nebo na zahradní party u bazénu.

Že jste drinky z portského vína ještě nevyzkoušeli? Portské si lze vychutnat samozřejmě tradičně samotné při pokojové teplotě, ale skvělé je i v koktejlu. Vzhledem k tomu, že portská vína Sandeman a jejich varianty obsahují 19,5–20 % alkoholu, hodí se pro přípravu vynikajících lehce alkoholických míchaných drinků, které jsou přitom skutečně jednoduché. Spojením kvality značky Sandeman a příjemné chuti čerstvého ovoce vznikají nápoje, které patří ke špičce ve své kategorii.
Dopřejte si v parném počasí osvěžující lehce alkoholické drinky ze tří variant portského vína Sandeman – Porto Ruby, White Porto nebo Porto Imperial Reserve.

Recepty:

Sandeman Porto Ruby

Sandeman Porto Ruby, sladké portské víno rubínové barvy se zvláštní hloubkou a odstínem chuti, se vyrábí stále tradičním způsobem. I přes svůj bohatý a robustní charakter zůstává zároveň jemné, čehož je dosaženo mícháním vín z velkých a rozmanitých zásob společnosti Sandeman. Porto Ruby se skladuje ve velkých sudech a vyznačuje se rychlým zráním. Jeho čistá vůně červeného ovoce, švestek, jahod a čokolády umožňuje skvělé párování s pokrmy.

Sandeman Ruby Sparkler
• 3 díly Sandeman Porto Ruby
• 2 díly suchého sektu
• 1 díl bezinkového likéru

Do vysoké skleničky na led či ledovou tříšť nalijte 3 díly Sandeman Porto Ruby, 2 díly suchého sektu a dolijte bezinkovým likérem. Vše lehce promíchejte a dozdobte lesním ovocem.

Sandeman White Porto

Sandeman White Porto je lahodné bílé portské víno, které se s velkou péčí vyrábí z vybranných odrůd bílých hroznů z údolí řeky Douro v severním Portugalsku. Je suché, ale přitom si udržuje svoji přírodní sladkou chuť, a tak je samotné, s ledem anebo jako koktejl s tonikem a plátkem citronu vždy zaručeně skvělá volba.

Sandeman Splash

  • 45 ml Sandeman White Porto
  • Tonik

Do sklenice typu long dejte led, přidejte Sandeman White Porto, dolijte tonikem a ozdobte dvěma plátky citronu.

Sandeman Porto Imperial Reserve

Sandeman Porto Tawny Imperial Reserve je prémiové, jantarově zbarvené portské víno, vyrobené mísením unikátních vín z rezerv Vila Nova de Gaia, které pozvolna vyzrává v malých dubových sudech. Tento druh patří do prémiového segmentu portských vín.

Imperial on the Rocks

• 60 ml Sandeman Porto Imperial Reserve

Do whiskové skleničky dejte led, nalijte Sandeman Porto Imperial Reserve, promíchejte barovou lžící a ozdobte plátkem pomeranče.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.