Nejlepší recept je opět od blogerky Bohyně kuchyně

V červnu vyhlásil řetězec Lidl kuchařskou výzvu pro blogery. Do soutěže dorazila padesátka receptů a porotci se nakonec shodli na receptu od blogerky Bohyně kuchyně. Ta vyhrála výzvu již podruhé.

Úkolem blogerů bylo vymyslet recept na tři zadané ingredience – sušenky, čokoláda a sezonní ovoce. Porota ve složení Roman Paulus, Marcel Ihnačák, Markéta Krajčovičová neměla jednoduchý výběr. Do soutěže totiž dorazila padesátka originálních receptů. „Nečekali jsme tak velký zájem, který nás však velmi potěšil. Porotci hodnotili recepty ve dvou kolech, aniž by samozřejmě věděli, kdo je jejich autorem. Recepty posuzovali například podle

vizuální podoby, využití surovin či použitelnost receptu,“ popisuje Jitka Vrbová, mluvčí společnosti Lidl.
Vítězkou výzvy se stala bloggerka Bohyně kuchyně, která stejnou výzvu vyhrála již podruhé. Porotu okouzlila svým receptem na jahodovou panna cottu s čokoládou a mátovým želé.
„Další Lidl Food Challenge jsem si nemohla nechat ujít. Baví mě výzvy a baví mě překonávat své vlastní limity. V přípravě dezertů se většinou držím spíš klasičtějších dezertů, ale občas ráda popustím uzdu své fantazii a vymýšlím jídlo trochu jinak. Inspirací k modernímu provedení panna cotty mi byla večeře v michelinském Alcronu, kde mají nejen dezerty dotažené naprosto k dokonalosti. A ve stejném duchu jsem si zkusila pohrát i se zadáním výzvy. Zkoušela jsem různé varianty servírovaní a dozdobení výsledného dezertu, vznikla spousta fotek a testování probíhalo na těch nejbližších – rodině a kamarádech. Napjatě jsem čekala, jak můj recept uspěje a byla jsem velice překvapená, že jsem opět uspěla a vyhrála,“ uvedla blogerka.

Výherkyně získá kuchařský kurz dle vlastního výběru v pražském hotelu Radisson Blu Alcron pod vedením michelinského kuchaře Romana Pauluse.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.