Nadýchané čokoládové soufflé, mousse z čokolády, pralinka, culis z lesního ovoce, pistácie
Soufflé:
- Mléko 200ml
- Bramborový škrob 20g
- Orion hořká čokoláda 2x100g
- Orion kakao 10g
- Vejce 4 ks
- Cukr 150g
Postup:
- Mléko přivedeme k varu a přidáme bramborový škrob
- Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a přidáme společně se žloutky do těsta.
- Z bílků vytvoříme sníh a lehce spojíme s těstem.
- Naplníme do vymazaných a cukrem vysypaných formiček a pečeme po dobu 12 minut.
Čokoládový mousse:
- Mléko 250ml
- Smetana 250ml
- Docello čokoládový mousse 200g
Postup:
- Mléko společně se smetanou odměříme do misky na šlehání
- Přidáme odměřené množství Docello čokoládové pěny a společně šleháme 5 minut
- Po vyšlehání necháme vychladit
- Pomocí lžic tvarujeme noky
Culis z lesního ovoce:
- Lesní ovoce 500g
- Cukr krupice 100g
- Voda 200ml
Postup:
- Ovoce společně s cukrem a vodou přivedeme k varu a vaříme po dobu 5 minut
- Ovoce rozmixujeme a přecedíme přes sítko
- Vzniklou omáčku necháme vychladit a dle potřeby přisladíme.