Čokoládový tip od Nestlé

Nadýchané čokoládové soufflé, mousse z čokolády, pralinka, culis z lesního ovoce, pistácie

Soufflé:

  • Mléko 200ml
  • Bramborový škrob 20g
  • Orion hořká čokoláda 2x100g
  • Orion kakao 10g
  • Vejce 4 ks
  • Cukr 150g

Postup:

  • Mléko přivedeme k varu a přidáme bramborový škrob
  • Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a přidáme společně se žloutky do těsta.
  • Z bílků vytvoříme sníh a lehce spojíme s těstem.
  • Naplníme do vymazaných a cukrem vysypaných formiček a pečeme po dobu 12 minut.

Čokoládový mousse:

  • Mléko 250ml
  • Smetana 250ml
  • Docello čokoládový mousse 200g

Postup:

  • Mléko společně se smetanou odměříme do misky na šlehání
  • Přidáme odměřené množství Docello čokoládové pěny a společně šleháme 5 minut
  • Po vyšlehání necháme vychladit
  • Pomocí lžic tvarujeme noky

Culis z lesního ovoce:

  • Lesní ovoce 500g
  • Cukr krupice 100g
  • Voda 200ml

Postup:

  • Ovoce společně s cukrem a vodou přivedeme k varu a vaříme po dobu 5 minut
  • Ovoce rozmixujeme a přecedíme přes sítko
  • Vzniklou omáčku necháme vychladit a dle potřeby přisladíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.