Jak se těšit z léta i v pokročilejším věku? Dejte tělu vše, co potřebuje!

Těšíte se na letní počasí, ale vlastně vám velké teplo nedělá dobře? Letní počasí může být pro osoby v pokročilejším věku zátěží. Vše se dá ale zvládnout pohodlně, když si dáte pozor na správnou péči o své tělo. Rozhodně se slunečním paprskům nevyhýbejte, protože vylepšují náladu, pomáhají tělu s tvorbou vitamínu D a stimulují vitalitu.


Pravidelně pijte!

Teplé počasí znamená, že musíte vypít minimálně dva litry tekutin denně. Dehydratace organismu a pleti není příjemná véc. Bolesti hlavy, únava a nesoustředěnost jsou hlavními následky nedostatečného pití. Jestliže používáte klimatizaci, ta vás jistě ochladí, ale pamatujte si, že v tomto případě je nutností do sebe dostat ještě více tekutin. Pijte hlavně čistou vodu, bylinkové čaje nebo nápoje obohacené o vitamíny a minerály.

Pozor na sílu slunečních paprsků

Letní slunce, chlór z bazénů, ale i sůl z moře – to vše škodí pokožce i vlasům. Vlasy vám nebudou signalizovat stejně jako pokožka, že už mají dost (pokožka se spálí). Najednou je budete mít suché, a to už bude pozdě. Proto je vhodné dopřát si pravidlně během léta výživné hydratační masky na vlasy. Nechte je působit tak dlouho, jak doporučuje výrobce. I pokrývky hlavy prokážou skvělou službu. Dnes už seženete mnoho módních modelů v nejrůznějších barvách, takže není problém vypadat atraktivně i s ochranou hlavy. Vyzkoušejte různé způsoby vázání šátků, klobouky, kšiltovky nebo čelenky.

Krásně opálená kůže

Ne každý se opaluje snadno, ale všem by neměl chybět při pobytu na slunci krém s dostatečně vysokým ochranným faktorem. Nemusíte zrovna ležet u bazénu, stačí procházka na čerstvém vzduchu a můžete se spálit. Krémy s UV faktory si vybírejte podle vašeho fototypu. Beta- karoten zajišťuje přirozenou ochran proti slunci a je přírodním zdrojem vitamínu A. Před plánovaným pobytem na slunci se doporučuje užívání výrobků obsahující beta-karoten. Ideální je užívání dva měsíce před příchodem léta.

Komerční článek

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.