Hledá se Mistr Kutil

Společnost Hornbach každoročně pořádá soutěž Mistr Kutil, která hledá nejlepšího kutila či kutilku z České republiky a ze Slovenska.

Registrace do soutěže, jež bude podpořena PR aktivitami, inzercí, outdoorem a online kampaní, probíhá od 6. 1. do 8. 2. Velké finále se uskuteční 7. 3. přímo v projektovém marketu Hornbach v Čestlicích, vítězové si odnesou hodnotné finanční poukazy na nákup v prodejnách Hornbach.

A co děti? Z průzkumu společnosti Hornbach  od agentury IPSOS vyplývá, že české děti kutí nejčastěji pro zábavu. Ubývá však příležitostí, kde se to mohou naučit. Například ve škole se ke kutění dostane v rámci praktických předmětů jen pouhých 5 % žáků.

Téměř polovina českých dětí (41 %) kutí nejčastěji pro zábavu. Jako součást svých povinností má pak za úkol například pomoc na zahradě nebo při malování 30 % z nich. Dnešním dětem ale ubývá šancí, kde se činnosti spojené s kutilstvím mohou naučit. Zhruba 30 % respondentů (rodičů dnešních dětí), se naučilo kutit ve svých rodinách.
Dnešní děti to ale mají v tomto ohledu složitější. Ve škole se ke kutění dostane v rámci praktických předmětů průměrně jen pouhých 5 % žáků, v rodině se to nenaučí zhruba 12 % z nich, protože jejich maminky či tatínkové ze zásady nekutí. Pouze pětina dotázaných uvedla, že jejich dítě kutit nebaví.

Jaké jsou rozdíly v regionech?

V Karlovarském kraji mají děti největší možnost kutit v rámci praktických předmětů ve škole. A to více jak 15 % z nich. Jako součást domácích prací potom děti nejčastěji kutí na Vysočině (53 %). A naopak nejméně v Ústeckém kraji – pouhých 18 %. Právě v Ústeckém kraji děti také nejčastěji vůbec nekutí. Ať už z toho důvodu, že je to nebaví, nebo je to nemá kdo naučit. Jako zábavu pak kutění nejvíce vnímají děti na Moravě, konkrétně v Moravskoslezském kraji, kde tato možnost dosáhla hodnoty 57 %. Téměř 30 % dětí v Praze nekutí, protože je to nebaví. Trend klesajícího zájmu o kutění je u dětí patrný zejména ve velkých městech. Obecně se dá říct, že čím lidnatější je místo bydliště, tím více dětí nekutí, protože je to nebaví. S rostoucím počtem obyvatel se zároveň také snižuje množství dětí, které kutí v rámci domácích prací.

„Z průzkumu také vyplynulo, že polovina Čechů se naučila kutit svépomocí. Jsme rádi, že právě v Hornbachu jim můžeme poskytnout rozsáhlou nabídku a poradenský servis pro jejich projekty. Již popáté v řadě jsme se rozhodli ocenit ty nejlepší z nich a opět hledáme nejlepšího kutila či kutilku z České republiky i ze Slovenska,“ říká David Kolář z Hornbachu.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.