Tip na originální vánoční dárek nejen pro seniory

Je jím stolní hra Konečně doma inspirovaná dokumentem Šmejdi. Poučení, které může ušetřit tisíce korun, a zábavu hned pro několik hráčů najednou přináší nová stolní hra Konečně doma. Dvaadvacetiletou autorku Michaelu Novákovou, studentku Pedagogické fakulty UJEP v Ústí nad Labem, inspiroval dokument Šmejdi a rozhodla se hravou formou pomoci hlavně seniorům otevřít oči, neboť právě oni jsou nejčastěji terčem podivných „obchodníků“ na předváděcích akcí nebo při podomním prodeji.


Hra Konečně doma je určena pro 2 – 5 hráčů. Cílem je projít celý okruh a ve spolupráci s ostatními hráči se dostat z předváděcí akce bez újmy zpět domů. Před tím je ovšem nezbytné zdolat nástrahy ve formě označených políček, kde čekají karty událostí (příběhů) s otázkou, kterou je nutné zodpovědět. Hráči se tak postupně seznamují s reálnými situacemi, do kterých se mohou na předváděcích akcích dostat, a společně se zamýšlejí nad možnými následky.
Doporučená maloobchodní cena stolní hry Konečně doma je 449 Kč, část z prodejní ceny získá Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci, která se od svého založení v roce 2008 soustředí na projekty pomáhající seniorům žít doma a zamezující jejich vyloučení ze společnosti. „Jsem ráda, že jsme se stali součástí a byli jsme při uvedení hry Konečně doma na trh. Věřím, že i díky ní se nám společně podaří odradit seniory od návštěv předváděcích akcí a nákupů od podomních prodejců. Přeji všem hráčům spoustu krásných, společně strávených chvil,“ vzkazuje Taťána Kuchařová.
Konečně doma je na trhu od začátku listopadu, v prodeji je v e-shopu společnosti Bonaparte, která hru vydala – http://bonaparte.cz/eshop/, prostřednictvím vánočního katalogu Knižního klubu, v prodejnách KNIHKUPECTVÍ NEOLUXOR, BUX.CZ a na dalších místech.

Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci
Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci se soustředí na projekty pro seniory, které jim pomáhají žít doma a zamezují jejich vyloučení ze společnosti. Nadace podporuje služby osobní asistence, terénní pečovatelské služby, dobrovolnictví v domácnostech seniorů a ústavech sociální péče a kvalitní aktivizační programy. Podporované projekty jsou vyhledávány zejména s ohledem na jejich kvalitu, regionální potřebnost, dlouhodobost a udržitelnost. Nadace je členem Asociace veřejně prospěšných organizací a Asociace nadací Fóra dárců, řídí se Principy etického chování vydaných Asociací nadací Fóra dárců. Je zapojena v projektech Fóra dárců – DMS a darujspravne.cz.
Podpořit činnost Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci je možné odesláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS FONDSENIORU, pro finanční dary v libovolné výši je k dispozici sbírkový účet Fondu seniorů: 1414141414/0100. Veškeré příspěvky ze sbírkového účtu a DMS jdou v plné výši na pomoc potřebným, projekty pro seniory.
Více informací na: www.krasapomoci.cz

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.