Lékárnička na cesty

Při cestách do ciziny, zvlášť pokud jde o obydlená místa, je to leckdy starost až na posledním místě. Všude je přece nějaká ta lékárna po ruce. Když ale dojde na nejhorší, i ono „po ruce“ může být po čertech daleko, nemluvě o jazykové bariéře. Na lékárničku na cesty se vyplatí myslet včas.

Mezi položky, za které je zbytečné v zahraničí utrácet, patří například medikamenty. Nerozhodují tu přitom jen ekonomické důvody. Vážnou komplikaci může představovat jazyková bariéra. Špatně popsané nebo pochopené symptomy se mohou promítnout do výdeje nevhodného léku a jeho následného užívání, navíc v zahraničí přes veškerou globalizaci nemusejí být k dispozici tytéž přípravky jako na českém trhu. Když není po ruce správný lék – ať už je to tím, že ho v případě potřeby nemáte u sebe vůbec, anebo zvolíte kvůli nedorozumění špatnou léčbu – může to zkazit nejen okamžiky, na které se člověk těšil celý rok, ale případné komplikace si může nést i po zbytek života.

Jedeme-li na dovolenou nevybaveni základními léky, je to v jistém slova smyslu zanedbaná prevence. Aby taková prevence mohla být opravdu účinná, měla by obsahovat kombinaci odborné rady a kvalitního servisu. Obojí nabízí lékárnička na cesty Dr. Max (www.lekarnickanacesty.cz). Farmaceutičtí odborníci sestavili doporučení co s sebou pro nejrůznější dovolenkové destinace. Návštěvník stránek může navíc jednoduše využít služeb e-shopu a nechat si léky na cesty dopravit až domů. Nemoci ani úrazy si dovolené nevybírají, nepodceňujte proto tato rizika a odjeďte na svou vytouženou dovolenou s pocitem, že máte vše pod kontrolou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.