Dopřejte si Švýcarsko

Švýcarsko je ideální země pro aktivní seniory, můžete tady poznávat, věnovat se pěší turistice i cykloturistice, odpočívat v termálních lázních, cestovat vláčky nebo si jen užívat krásných výhledů, dýchat svěží alpský vzduch a vydávat se na vycházky do okolí.

Hlavní devizou Švýcarska  je jeho neobyčejná různorodost na malé ploše. Během několika hodin (2-3) se dostanete od ledovců k palmám autem i vlakem. Výhodou, kterou ocení lidé ve zralém věku, je i spolehlivost, čistota a úroveň zdravotní péče a také bezbariérová dostupnost téměř všech turistických atrakcí.

Pro ubytování, kde nejlépe vyhoví poměr cena/výkon lze doporučit prázdninové byty a domy a také ubytování na farmách, kde jste vlastními pány. Toto ubytování je ideální, pokud chcete být na jednom místě a podnikat odtud výlety. Pokud chcete ale cestovat a spát na různých místech, hodí se síť Bed and Breakfast – jednodušší ubytování v soukromí se snídaní nebo Mládežnické ubytovny (Swiss Youth Hostels). A nezalekněte se názvu, věk, tedy alespoň ten zapsaný v dokumentech, nerozhoduje. Jedná se o moderně zařízené a vždy čisté ubytování se snídaní, na většině míst i s možností polopenze, najdete je i v těch nejatraktivnějších destinacích a v nabídce jsou i jedno- a dvoulůžkové pokoje.

Pro aktivní dovolenou je ve Švýcarsku velmi dobře vybudovaná infrastruktura, protože Švýcaři sami zůstávají aktivní do vysokého věku, a tak tuto nabídku budují hlavně pro sebe. Využít tak můžete mimo sítě cyklistických a pěších stezek, trasy pro Nordic walking, bohatou nabídku stezek pro elektrokola, v zimě upravované běžecké stopy a cesty pro pěší.

Kde se dá při cestě do Švýcarska ušetřit? V místech, která mají v letní sezóně pro ubytované nabídku all-inclusive – tzn. lanovky, místní dopravu a další služby zdarma Patří sem například Davos Klosters, Engadin Sv. Mořic, Lenzerheide, Arosa, Savognin, Saas-Fee a další.

Co je ještě dobré vědět? Nejstálejší počasí a nejkrásnější výhledy bývají koncem srpna a v září. To je ve Švýcarsku také již po hlavní sezóně, školní prázdniny tady končí v polovině srpna. Počátkem léta, v horách červen/červenec, se můžete kochat rozkvetlými alpskými loukami. U jezer začíná jaro naopak už v březnu. Výběr termínu cesty tedy záleží jen na Vás. Šťastnou cestu!

Další tipy a rady pro Vaši cestu naleznete také na webových stránkách www.MojeSvycarsko.com.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.