Vakcína proti invazivnímu meningokokovému onemocnění skupiny B

Alliance Healthcare jako smluvní distributor pro Českou republiku zajišťuje od 31. března dostupnost vakcíny Bexsero - jediné vakcíny proti invazivnímu meningokokovému onemocnění způsobenému kmeny Neisseria meningitis skupiny B.

Díky propracovanému distribučnímu systému a silné dopravní síti je Alliance Healthcare schopna okamžitě vakcínu dodat do jakékoliv lékárny či zdravotnického zařízení, a pružně tak reagovat na požadavky pacientů a dalších distributorů z celé České republiky.

U malých dětí je výskyt invazivních meningokokových onemocnění nejvyšší , přičemž největší podíl mají meningokoky skupiny B. Invazivní meningokokové onemocnění se vykazuje rychlou a zákeřnou progresí a může způsobit vážné komplikace i u zcela zdravého jedince. Infekce se šíří vzduchem kapénkami, nejčastěji při úzkém kontaktu s nakaženou osobou, kašlem, kýcháním i sdílením společného nádobí.
Až dva z deseti pacientů, kteří onemocněli meningokokem, mají závažné trvalé následky jako poškození mozku, ztrátu sluchu či končetin, a navzdory vysoké úrovní současné lékařské péče jeden z deseti pacientů na následky infekce umírá . Riziku onemocnění lze předejít preventivním opatřením – vakcinací.
Pro distribuci vakcíny v České republice byla určena jako smluvní distributor společnost Alliance Healthcare, která podporuje projekt sítě nezávislých Alphega lékáren. Vakcíny si od společnosti Alliance Healthcare mohou zakoupit jak lékárny a zdravotnická zařízení, tak i ostatní distributoři.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.