Pivní turistika láká čím dál více turistů

Návštěvnické trasy Plzeňského Prazdroje v uplynulém roce navštívil rekordní počet turistů. Celkem si prohlídkové okruhy pivovarů Prazdroj, Gambrinus, Kozel ve Velkých Popovicích, Radegast v Nošovicích a trasu Pivovarského muzea či Plzeňského historického podzemí přišlo prohlédnout více než 317 tisíc návštěvníků, což je o téměř 2 % meziroční nárůst.

K rekordnímu počtu návštěvníků přispěla řada novinek na turistických trasách, kdy se absolutním hitem stala speciální akce pivovaru Radegast – noční temná prohlídka s ochutnávkou temně hořkého Radegastu. Navíc pivovary Plzeňského Prazdroje každoročně lákají širokou veřejnost i na celou řadu kulturních akcí. Mezi ty nejnavštěvovanější patřil v loňském roce Pilsner Fest v Plzni, Radegast den v Nošovicích a Den Kozla ve Velkých Popovicích.

 

Návštěvnické trasy navštívili kromě tuzemských návštěvníků turisté ze 107 států, nejpočetnější zastoupení mají hosté z Německa, jihovýchodní Asie, Ruska a Velké Británie. K nárůstu popularity pivní turistiky však výrazně došlo také u turistů z Estonska a Litvy. Výjimkou ale nejsou ani návštěvníci z Jižní Koreje, Brazílie, Austrálie, Argentiny a Vietnamu, Zimbabwe, Konga a z Madagaskaru.
Díky slávě českého piva, atraktivnímu pojetí prohlídek a kulturním novinkám v programu patří návštěvnické trasy Plzeňského Prazdroje mezi přední destinace industriálního cestovního ruchu v České republice. V loňském roce zaznamenala mimořádný úspěch prohlídková trasa Pilsner Urquell, když získala ocenění cestovatelského portálu TripAdvisor Certificate of Excellence. Tím se zařadila mezi 10 % nejlépe hodnocených destinací na světě.
„Díky řadě novinek se nám podařilo meziročně zvýšit celkový počet návštěvníků na všech našich trasách. Zájem byl například jak o noční prohlídky pivovaru Radegast, tak i o kulturní události v našich pivovarech. Ty často přilákají i k návštěvě prohlídkové trasy. Řadu takových akcí a několik novinek chystáme i v letošním roce. Návštěvníci se mohou těšit na oslavy
140 let Velkopopovického Kozla, které budou probíhat v průběhu celého roku, dále také například na rozšíření expozice Radegast návštěvnického centra o hokejovou tematiku a v Plzni pak na koncerty v rámci Smetanovských dnů a řadu kulturních akcí včetně výstav,“ uvádí Jindřiška Eliášková, manažerka oddělení historického dědictví a rozvoje cestovního ruchu Plzeňského Prazdroje.
O nezapomenutelný zážitek návštěvníků turistických tras Plzeňského Prazdroje se stará více než 120 profesionálních průvodců a zaměstnanců návštěvnických center pivovarů. V současné chvíli je v nabídce výklad o výrobě, historii i současnosti českého piva v sedmi světových jazycích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.