Pomocník pro vaše klouby

Míra změn pohybového aparátu závisí na genetických dispozicích, přiměřenosti pohybu, zatížení kloubů a výživě. Také s věkem se klouby nevyhnutelně opotřebovávají.

Proto je důležité o pohybový aparát dobře pečovat. Jen v ČR řeší tyto potíže přibližně 15% obyvatel.

Základním stavebním kamenem pohybového aparátu je kolagen, který zajišťuje pružnost a pohyblivost kloubů. Tvoří také značnou část chrupavek, vazů, šlach a kloubního pouzdra. Kolagen ale najdeme v celém těle – tvoří okolo 1/3 všech bílkovin těl savců. Jedná se o velkou složitou bílkovinu, která se sama o sobě poměrně těžko vstřebává. Aby tělo mohlo kolagen využít nebo ho samo vytvořit, musí být ve správnou dobu přítomny další pomocné látky, takzvané kofaktory. Zásadní je především vitamin C – bez něj se kolagen správně nevytváří.


V dnešní době existuje na trhu mnoho různých kolagenových prostředků – především různé kapsle, nápoje, kostičky. Osvědčený způsob příjmu kolagenu je disperze (neboli rovnoměrné rozptýlení) v oleji, většinou v kapsli. Taková kapsle se pak v žaludku rozpustí a kolagen se díky oleji rozprostře – tělo tak má mnohonásobně větší možnost jednotlivé molekuly využít.

Pomoc nabízí přípravek ColaCaps Double. Tento doplněk stravy obsahuje 16 mg čistého kolagenu typu I., což je dvojnásobné množství oproti běžně prodávaným přípravkům. Velkou výhodou přípravku jsou snadno polykatelné kapsle z želatiny. ColaCaps Double obsahuje i potřebné množství vitaminu C. Můžete jej užívat kdykoliv během dne a stačí pouze jedna kapsle denně.
K dostání je ve vybraných Cemio partnerských lékárnách, jejichž seznam najdete na internetových stránkách www.cemio.net nebo na e-shopu výrobce www.cemioklub.cz.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.