Pryč s podzimní únavou! Pomůže očista organismu i čerstvý vzduch

Léto už je definitivně za námi a začíná přicházet podzim. Vedle kouzla, které toto roční období přináší, jako je pestře zabarvená příroda nebo dozrávání některého ovoce, s sebou nese i zátěž pro naše tělo.

Téměř každý z nás pociťuje na podzim únavu, bolesti hlavy, ospalost, někdy i deprese. Své udělá i změna času a postupné dřívější stmívání a zkracování dne. Abychom si podzim užili a nebyli omezeni zdravotními neduhy je vhodná včasná očista organismu, která našemu tělu odlehčí a zase vrátí potřebnou energii a vitalitu.

Podzim nemusí být smutný
Máme za sebou letní dovolenou a odpočinek, a hlavně po řadě let bylo letošní léto opravdu teplé a bohatě jsme si mohli užít slunění, letních výletů a koupání. Měli bychom být tedy dostatečně zrelaxováni. Tak proč najednou podzimní únava?
Vše souvisí s přírodou i s tím, že po létě se v našem těle nahromadily škodliviny, které je nyní potřeba dostat z organismu pryč. Právě zanesený organismus nám mnohdy může způsobovat potíže od ospalosti až po deprese.


Přitom podzim nemusí být vůbec smutný! Tolik barev je na podzim okolo nás, je to také čas pouštění draků a pečení brambor na ohníčcích, přesně jak to je na obrázcích Josefa Lady. Vyrazte tedy do přírody, ovšem abyste si unikátnost tohoto období mohli užít, myslete také na podzimní očistu. Stačí dodržet jen několik základních rad a uvidíte, že chybějící energie se znovu vrátí.
Jak skoncovat s podzimní únavou?
1) Detoxikace zelenou kávou – V našem těle se během léta nahromadily škodliviny, proto je nejvyšší čas se jich zbavit. A jak jinak, než přírodní cestou. Vyzkoušejte například pití zelené kávy, tedy kávy ze zrn kávovníku, která nebyla pražena ani jinak upravena, a jsou tak bohatá na antioxidanty. Takováto detoxikace těla je vhodná hlavně na začátku podzimu, aby se všechny škodliviny vyplavily z těla pryč. Detoxikace je zásadní i pro zdárné hubnutí, které je rovněž možné podpořit instantní zelenou kávou s kokosem, který navíc vaše tělo přivede na vzpomínky na léto.

2) Správné stravování – O stravování a životosprávě se mluví stále dokola, ale kdo z nás to skutečně dodržuje a ví, co je správné? Pravidelně rozvržená strava do 4 – 6 menších porcí, o polovinu menší večeře než oběd, menší přísun sladkostí zejména odpoledne a večer a především vydatná snídaně. Zkuste tyto tipy dodržovat, přidejte do jídelníčku lehčí jídla, zeleninu, ovoce, ryby nebo kuřecí maso, a uvidíte, jak svěže se začnete cítit.

3) Dodržování pitného režimu – Důležitý je i přísun tekutin v dostatečném množství. Dospělý člověk by během dne měl vypít 2,5 – 3 litry tekutin. Nejvhodnější je pochopitelně voda, minerálky, ale i ovocné nebo zeleninové šťávy či zelené čaje bez cukru. Naopak bychom se měli vyhnout slazeným chemickým nápojům a šťávám.

4) Pravidelné procházky – Čerstvý vzduch je další faktor, který na organismus působí blahodárně. Procházky na čerstvém vzduchu a v přírodě osvěží, dodají energii a hned se nám lépe myslí i pracuje. Navíc podzimní příroda představuje tolik důvodů, pro ji vidět. Pouštění draků, procházky se psem nebo s dětmi a pečení brambor nebo jablek je jen několik málo z nich.
Užijte si podzim s veškerým kouzlem, které přináší. Detoxikace těla je prvním krokem ke spokojenému prožití chladných měsíců a zvládnutí podzimního shonu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.