Tip na výlet s vnoučaty

Od pondělí 15. 7. se hlavní galerie Zlatého jablka proměnila na čas v podmořský svět. Děti zde mohou nejen zažít dobrodružství, ale také se dozvědět spoustu zajímavých informací o životě v oceánu. Interaktivní a edukativní výstava „Moře na dohled“ má v České republice svoji premiéru právě ve Zlíně. Akce potrvá až do konce července a vstup je zdarma.

Na cestu fascinujícím světem pod mořskou hladinou se mohou děti vydat denně mezi 10. a 18. hodinou, kdy probíhají komentované prohlídky po jednotlivých stanovištích v prostorách celého obchodního centra.

Stejně jako během loňských prázdnin objevovaly vesmír, letos se při své expedici vypraví děti do hlubin oceánu ve žluté ponorce. Do cestovatelské minulosti se mohou ohlédnout při průzkumu repliky slavné historické karavely, která zakotvila v přízemí hlavní galerie Zlatého jablka. Kromě ní jsou však k dispozici i různé artefakty, informační panely o historii mořského dna, životě ve vodě, ekosystémech a dalších zajímavostech.

Výstava je určena pro děti ve věku 5 -12 let, které se ve 20 členných skupinkách vybaveni záchrannými vestami vydávají na dobrodružnou cestu, při níž se s animátory zastaví u všech exponátů a vyslechnou si poutavý výklad. Na závěr obdrží děti diplom jako upomínku na absolvování podmořského dobrodružství. Registrace je možná v přízemí OZC Zlaté jablko, pro větší skupinky i prostřednictvím info@zlatejablko.cz. Vstup je zdarma.

Pro ty, kteří si ze Zlatého jablka odnést i kromě zážitku také fotografie, je ve druhém patře umístěný speciální potápěčský skafandr s fotostěnou. Navíc během všech víkendových dnů bude v přízemí hlavní galerie k dispozici i profesionální fotograf, který dětem jejich podmořské dobrodružství zdarma nafotí.

FAKTICKÉ INFORMACE O VÝSTAVĚ „MOŘE NA DOHLED“

Termín výstavy: 15. – 31.7.2012
Místo konání: prostory OZC Zlaté jablko
Začátek prohlídek: vždy v celou hodinu mezi 10. – 18. hod. (poslední prohlídka v 17. hod.)
Kapacita skupiny: max 20 osob
Délka prohlídky: cca 40 min