Sklizeno otevírá foodie markety, novou linii prodejen

Společnost Sklizeno otevřela první brněnskou prodejnu nové linie prodejen foodie market a přibližně za měsíc otevře první pražskou. Páteří nabídky zůstanou lokální potraviny, nabídka bude navíc doplněna o kvalitní zahraniční produkci.

Obě prodejny se otevírají na elitních městských adresách - v Brně v Josefské a v Praze ve Vodičkově ulici u Václavského náměstí.

Nová linie prodejen Sklizeno bude mít podtitul „foodie market“ a je pro ni charakteristická ještě větší prodejní plocha a rozšířená nabídka potravin. Základ nabídky zůstává v tuzemské produkci

s důrazem na prověřený původ a kvalitu bez zbytečných éček. Stejná kvalitativní pravidla platí i pro nový sortiment ze zahraničí, především z Rakouska, Itálie, Německa, Francie, Španělska či Řecka. Na pultech najdou zákazníci evropské regionální speciality jako je pravý parmazán, prosciutto, jamon serrano, francouzské paštiky nebo třeba výběrové olivové oleje.

„Umístěním prodejen do centra měst se snažíme ještě více přiblížit našim zákazníkům, kteří nás doteď neměli na své nákupní trase, přitom u nás ale nakupovali rádi. Je to pro nás výzva, protože do míst, kde otevíráme nyní, se bojí snad i vietnamské večerky, my tu chceme uspět s kvalitními potravinami a prodejnami, které svou velikostí a šíří sortimentu umožňují kompletní rodinný nákup,“ vysvětluje David Kukla, zakladatel sítě prodejen Sklizeno.

Součástí Sklizeno-foodie marketů bude i rychlé občerstvení ze zdrojů, které Sklizeno nabízí – sendviče, panini, saláty, sekaná v housce a káva s sebou, vše čerstvé a připravené na místě.

„Český původ zůstává pro Sklizeno důležitý, tuzemské potraviny budou stále tvořit většinu z nabídky nové linie prodejen. Důkazem toho, že regionální produkce je pro Sklizeno klíčová, je další novinka. Do roka by se Sklizeno chtělo stát nejen prodejcem, ale i výrobcem vlastních potravin, a stalo se proto podílníkem v miroslavském zemědělském družstvu.

O Sklizeno:
Česká společnost Sklizeno si vzala za cíl přinášet soustředěnou nabídku poctivých potravin především od regionálních farmářů a spojit ji s celoroční možností pohodlného nákupu v moderních prodejnách. Sklizeno nabízí potraviny především od malých a středních sedláků, farmářů, pěstitelů a výrobců z regionu, které vznikají podle staletí prověřených postupů a receptur, bez použití zbytečných konzervantů, náhražek, škodlivých éček a dalších chemikálií, za použití kvalitních surovin, které byly vyprodukovány lokálně a nemusely cestovat přes půl světa.
Koncept Sklizeno obsahuje dvě prodejní linie. Prodejny Sklizeno-opravdové jídlo nabízejí českou lokální produkci a Sklizeno-foodie market nabídku navíc rozšířilo o kvalitní potraviny především ze západní Evropy.

Svou první prodejnu Sklizeno otevřelo na podzim roku 2011 v Křídlovické ulici v Brně, dnes má Sklizeno celkem 7 prodejen v Praze, Olomouci a Brně. Do konce roku 2013 jsou plánovány další 4 prodejny v Brně a Praze. Více informací o nabídce prodejen Sklizeno a o jeho dodavatelích najdete na www.sklizeno.cz.

Sklizeno se současně netají plány na vlastní produkci potravin, ke které mu má pomoci podílnictví v Agrodružstvu v Miroslavi na Znojemsku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.