Hypermarket Globus spustil samoobslužné skenování zboží

Společnost Globus ČR spustila 17. června 2013 v pražském hypermarketu v Čakovicích program SCAN&GO, který minimalizuje čekací dobu u pokladen. Jedná se o první využití samoobslužného skenovacího řešení při nákupu v České republice. V hypermarketu je zatím k dispozici 100 mobilních ručních skenerů.
Program SCAN&GO je bezplatná služba samoobslužného nakupování, díky které zákazník nemusí čekat u pokladny, ani vykládat zboží na pokladní pás. Na začátku nákupu si zákazník s použitím své zákaznické karty vyzvedne u vstupu na prodejní plochu mobilní ruční skener. Zboží skenuje už při vkládání do vozíku a celkovou hodnotu svého nákupu má po celou dobu stále pod kontrolou. Na závěr zboží zaplatí u vyhrazených pokladen SCAN&GO. Dobu nákupu tak zkrátí o čas ve frontě a čas strávený vykládáním zboží na pokladní pás.


Řešení vyvinula společnost Globus ČR ve spolupráci s partnery Wincor Nixdorf ČR, německým dodavatelem pokladních programů AWEK a nizozemskou firmou Re-Vision. „Dlouhodobě u zákazníků zaznamenáváme trend úspory času, a proto neustále pracujeme na zrychlení průběhu a zvýšení komfortu při placení,“ říká Miroslav Exner, vedoucí IT oddělení společnosti Globus ČR. „Funkci samoobslužného skenování v průběhu nákupu vidíme jako pouhý začátek. Pracujeme na dalším rozšiřování tohoto řešení, kdy se přístroj v ruce zákazníka stane opravdovým rádcem a pomocníkem při nakupování,“ dodává Miroslav Exner.
Program Scan&Go je zatím zaveden pouze v hypermarketu Globus v Praze Čakovicích. „Kromě kvalitní a široké nabídky zboží chceme zákazníkům neustále nabízet i nové služby, které jim nakupování u nás usnadní a zpříjemní,“ říká Martin Aust, ředitel hypermarketu Globus Čakovice, a dodává: „Proto jsem uvítal možnost podílet se na SCAN&GO, kdy byli zaměstnanci hypermarketu od samého začátku zapojeni do práce na tomto pilotním projektu a celé řešení přijali za své.“
Registrace i využívání programu jsou zcela zdarma. Při registraci zákazník pouze vyplní registrační formulář v informačním centru hypermarketu a prokáže se platným občanským průkazem.
Zákazníci získají více informací v informačním centru hypermarketu Globus Čakovice a na www.scanandgo.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.