Jste milovníci dobrého jídla a zajímáte se o jeho původ? Právě pro vás se od 8. do 31. července vaří v osmnácti brněnských restauracích jedinečná tříchodová menu z regionálních surovin za festivalové ceny.
V nabídce restaurací najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině nebo jihomoravskou zvěřinu a těšit se můžete i na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, jahody, maliny i sluncem provoněné třešně či meruňky ze Znojemska.
On-line prodej festivalových menu v 18 brněnských restauracích zapojených do gastrofestivalu Jídlo z blízka byl zahájen ve čtvrtek 20.6. Snadná rezervace míst a platba menu probíhá až do konce festivalu nawww.jidlozblizka.cz. Rezervovat si zde můžete také místo na dílnách či degustacích v rámci doprovodného programu.
Prozkoumejte příběh surovin, zamluvte si stůl na www.jidlozblizka.cz a ochutnejte jižní Moravu na jedné z největších gurmánských událostí tohoto roku v Brně!
Letní festival má také doprovodný program, na jehož 26 akcích můžete povečeřet s kulinářskými hvězdami nebo se osobně seznámit se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich laskavým dohledem si můžete vyzkoušet tradiční řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.
„Pro opravdové gurmety jsme letos přichystali atraktivní motiv k vyzkoušení co nejvíce festivalových menu. Každý, kdo navštíví více než 5 restaurací, bude zařazen do slosování o 20 hodnotných cen od partnerů festivalu“, říká Tom Václavík ze sdružení Slow Food Brno, jež festival organizuje.
A pokud máte rádi dobré víno od moravských vinařů, mají pro vás organizátoři další bonus k návštěvě festivalu Jídlo z blízka. „Každý, kdo si zakoupí menu nebo se zúčastní některé z akcí doprovodného programu, získává automaticky zdarma jednu vstupenku na podzimní vinařský festival Víno z blízka v hodnotě 690 Kč. Festival Víno z blízka proběhne v historických brněnských sklepích od 8.11. do 8.12. 2013“, dodává Lucie Frgalová ze Slow Food Brno.
Labužnické menu „Od vidlí až na vidličku“ si můžete vychutnat od 8. do 31. července v brněnských podnicích Bistro Franz, Bohéma, Borgo Agnese, Boulevard, Green, Jakoby, Kavárna Era, La Bouchée, Leporelo+, Noem Arch, Palazzo, Pavillon, Prominent, Ristorante Piazza, Šelepka, Tomato, U Fidela a Zlatá Veverka.