Po velmi úspěšném pilotním ročníku, pořádá i letos Český svaz pivovarů a sladoven (ČSPS) Den českého piva – celonárodní svátek všech milovníků piva. Letošního ročníku se aktivně zúčastní pětkrát více restauračních zařízení, než v loňském roce.
Kulinářskou záštitu nad akcí má známý šéfkuchař Titus Eliáš, který spolu s moderátorem Liborem Boučkem patří k tvářím druhého ročníku Dne českého piva. Akce se opět uskuteční 27.září, v předvečer svátku sv. Václava, který je patronem českého piva.
Letošní ročník podpoří přes 95 % tuzemského pivovarského trhu. Přestože spotřebitelé mohou Den českého piva oslavit v kterémkoliv svém oblíbeném podniku, akci navíc aktivně podpoří více než 4 000 restauračních zařízení, které své návštěvníky osloví nabídkou pivních speciálů, speciálním pivním menu nebo návštěvou místního sládka. Známý šéfkuchař Titus Eliáš, který se společně s Liborem Boučkem stal tváří akce, připravil pro tuto příležitost speciální pivní recepty.
Cílem Českého svazu pivovarů a sladoven je vybudovat dlouhodobou tradici oslav Dne českého piva. 27.září se tak stává celonárodním svátkem připomínajícím a oslavujícím to nejlepší z české pivovarské historie i současnosti.
„Loňský pilotní ročník zaznamenal úspěch, který zcela jistě chceme letos překonat. Myslím, že se nám daří naplňovat náš dlouhodobý cíl, aby se Den českého piva stal skutečným svátkem pro všechny, kteří mají rádi české pivo a chtějí jej v tento den oslavovat s námi,“ uvedl Vladimír Balach, výkonný ředitel ČSPS. „Vůbec nejlepší zprávou je počet podniků, které se do letošního ročníku aktivně zapojují. Důležitou novinkou je také nový web celé akce a celorepubliková billboardová kampaň, kterou jsme spustili na začátku září,“ doplnil Balach.
Další informace o letošním ročníku Dne českého piva jsou dostupné na webových stránkách http://www.denceskehopiva.cz, kde je k dispozici i aktualizovaný seznam podniků se speciálními nabídkami a kulinářské menu připravené Titem Eliášem.