V restauraci Aquarius excelují české speciality

Nové české menu v restauraci Aquarius připravené šéfkuchařem Tomášem Syslem pro nadcházející letní měsíce přináší oblíbené chutě a vůně, jež tak důvěrně známe již od dětství. Základ menu tvoří kvalitní suroviny a především jednoduché receptury, které dají naplno vyniknout jednotlivým indrediencím.

„Kdo by s radostí nevzpomínal na letní dny strávené na chalupě a na vůně linoucí se od kamen. Chutě, které miluje a zná každý z nás a rád si je připomíná. I proto jsem se rozhodl zařadit mezi naší nabídku pět velmi tradičních pokrmů, které jsou v české kuchyni mými osobními favority,“ uvádí Tomáš Sysel.

Šťavnatá pražská šunka s čerstvě nastrouhaným křenem pyšnícím se výrazným aroma v doprovodu kyselých okurek a nakládaných cibulek uspokojí hosty s malým hladem anebo ty, kteří hledají něco na chuť k čepovanému pivu. České jídlo začínalo vždy polévkou, a ta proto není opominuta i v nabídce zdejší kuchyně. Sladkokyselá smetanová polévka s typickou vůní hub a kopru uprostřed níž se téměř vznáší žluťounké zastřené vejce vypadá stejně sametově jako chutná a po prvním soustu Vás vynese až do pomyslného nebe.

Pro znalce nemůže chybět i pomyslná královna české kuchyně – svíčková na smetaně. Jemná chuť s podtextem kořenové zeleniny, bobkového listu a nového koření je podtržena nakyslým soustem
brusinek, které tvoří dokonalý soulad. Nabídku doplňuje hovězí guláš s voňavou hustou šťávou, jejíž základ tvoří nepostradatelná cibulka a česnek a maso, jež se téměř rozpadá na jazyku, a dozlatova opečené kachní stehýnko s lahodným zelím zjemněným jablky. Jako přílohu si lze vybrat karlovarské knedlíky, křupavé bramboráčky nebo pažitkové brambory.

Nabídku doplňuje hovězí guláš s voňavou hustou šťávou, jejíž základ tvoří nepostradatelná cibulka a česnek a maso, jež se téměř rozpadá na jazyku, a dozlatova opečené kachní stehýnko s lahodným zelím zjemněným jablky.

ČESKÉ SPECIALITY

* Pražská šunka servírovaná s křenem, nakládanými okurkami a cibulkami

* Jihočeská kulajda s koprem, pravými hříbky a zastřeným vejcem

* Křupavé pečené stehno z vodňanské kachny s jablečným zelím*

* Tradiční svíčková na smetaně s brusinkami

* Hovězí guláš s plzeňským pivem

Aquarius Restaurant
Aquarius Restaurant nabízí umění středomořské kuchyně v kombinaci s francouzskými a italskými
specialitami. Široký výběr domácích těstovin, čerstvých ryb a jídel z mořských plodů v doprovodu
vybraných vín potěší milovníky pokrmů připravovaných z výhradně čerstvých surovin. Během letních
měsíců se můžete těšit z přiléhlého barokního náadvoří s fontánou, jež poskytuje příjemné útočiště
v horkých dnech. Vinný list restaurace Aquarius restaurant obsahuje přes 90 vín z České republiky, Francie, Itálie, Španělska a Chile. Každý čtvrtek, pátek a sobotu hosty Aquarius Restaurant potěší svým zpěvem za doprovodu piana známý umělec Yves Chelala.

Otevírací doba
Snídaně 7.00 – 10:30
Obědy 12.00 – 15.00
Večeře 19.00 – 23.00