Lehké letní líčení

Ať jedete k moři, nebo do hor, slunce a svěží vzduch odvedou kus práce za vás. Dodají svěží vzhled pleti. Pak stačí už jen málo. Především během dne je na místě přirozený vzhled. Něco jiného je ale večeře v hotelové restauraci nebo diskotéka v přímořském klubu.

Denní líčení zvládnete během chviličky. Ideální je připravit se už doma a nechat si upravit obočí, abyste se nemusela zdržovat jeho vykreslováním. Druhým vynikajícím pomocníkem jsou tónované krémy s SPF faktorem. Pleť sjednotí a zároveň ji chrání. Pak už stačí jen rtěnka (ideálně dlouhotrvající) a můžete vyrazit na pláž nebo na Akropoli.

Tónované opalováky

Hitem letošního léta se staly tónované ochranné krémy. Kromě toho, že bezpečně ochrání obličej před slunečními paprsky, zakryjí i drobné nedokonalosti a pokožce dodají přirozený, sjednocený vzhled. Tónovací hydratační denní krém je nejen účinnou ochranu před sluncem, ale zároveň snižuje pravděpodobnost tvorby pigmentových skvrn na pleti vyvolaných sluncem. Pokožka získává sjednocený vzhled díky jemnému tónovacímu krytí prostřednictvím minerálních barevných pigmentů. Při výběru počítejte s tím, že se opálíte, a vyberte o něco tmavší odstín, než je aktuální barva vaší tváře.

Trochu jiná rtěnka

Nebojte se tmavší rtěnky, k opálenému vzhledu se dobře hodí. Volba odstínu je samozřejmě individuální, kdy jindy ale experimentovat než ve volných dnech dovolené. Pozor na příliš světlé, perleťové rtěnky, hlavně ve dne. Večer si třpyt užijte do sytosti, raději však v přirozených až tmavších odstínech.

Sezona odvážného make-upu

Večer dostává prostor odvážnější, složitější make-up. Po dlouhé covidové době jsme odložily roušky a naplno si vychutnáváme hru s barvami a vlastním obličejem. Letnímu večernímu líčení dominují metalické oční stíny ve škále pavích ok, nezbytné jsou jiskřivé tvářenky, výrazné perleťové rtěnky a lesky na rty. Ať je však móda jakákoli, zůstaňte v první řadě samy sebou. Trendy v líčení jsou sice divoké, vy si z nich ale můžete vybrat pro sebe jen drobný detail a zůstat u jednoduššího, nenápadnějšího make-upu. Záleží na věku, na typu, na příležitosti. Někdy stačí použít třeba jen tenkou metalickou linku na horní víčko nebo upoutat pozornost nápadně nalakovanými nehty. Trendy jsou inspirací, nikoliv diktátem. Seznamte se s nimi, ale nepřizpůsobujte se módě za každou cenu, přizpůsobte módu sobě!

Oční víčka

Návrháři se inspirují glamour seriály, které jsou plné lesku a třpytu. Největším hitem jsou už od jara metalické oční stíny v pastelových barvách. Zelená se proměňuje v modrou, konkuruje jí fialová a růžová. Duha a oka pavích per přecházejí na oční víčka. Vše podtrhují barevné oční linky, výrazné řasy.

Tvářenka

Vracíme se zpět do 80. let. Tvářenka (blush) oživí obličej. Protažení barvy z tváří přes lícní kosti až ke spánkům pozvedne a orámuje tvář. Používají se všechny druhy tvářenek. Tekutá, krémová i pudrová. Ideální je propojit více odstínů, světlejší odstíny se třpytkami na horní část lícních kostí, tmavší pod ně, do prohlubní na tvářích. Počítejte se změnami světla, líčení přizpůsobte tvaru obličeje. Tmavší tóny tvář zužují, světlé rozšiřují.

Pleť

Na podkladovém make-upu se mnoho nemění. Stále platí, že poslouží ke sjednocení pleti, k zakrytí nedokonalostí. Sehrává roli podkladové barvy na plátně obrazu. Větší důraz se klade na rozjasňovače. Hitem jsou pihy a sluncem políbený vzhled, k jehož docílení slouží bronzery. A samozřejmě již zmíněné tónované opalovací krémy.

Rty

Ústa se zbavila roušek a nyní o sobě dávají pořádně vědět. V líčení se kombinují rtěnky a lesky, rty jsou výrazné, líčení jim přidává na objemu. Trend jsou tmavší pink a lila odstíny, perleť, lesk. Rudé rty jsou evergreenem, Pařížanky a s nimi celý svět se jich nevzdají nikdy.

Monochromatický vzhled

Ženy, které nechtějí jít do pastelových barev a lesku, vysvobodí monochromatický vzhled. Jde o líčení tón v tónu. Barvy, které najdete v paletě tohoto trendu, budou odstíny hnědé a béžové, tělová, broskvová, korálová, růžová, měkká terakota a jasně červená. Jedním ze způsobů, jak vytvořit jednoduchý monochromatický vzhled, je použít stejný produkt na oči, líce a rty. Pomocí rtěnky nalíčíte pusu i tváře, důležitá je intenzita rozetření. Na oči použijte paletku stínů v pleťové a hnědé barvě.

Nela Kleinová

Zdroj foto: Goliptolibov, Getty Images

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.