Velikonoční tip: Moravský třený beránek

Ingredience:
160 g másla
4 vejce
300 g moučkového prosátého cukru + cukr na posypání
300 g prosáté hladké mouky
1 dl čerstvého selského mléka
½ sáčku do pečiva
kůra z poloviny citronu
máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Příprava:
Máslo, 4 žloutky a cukr utřete do pěny. Poté přidejte mléko a mouku, do které jste zamíchali prášek do pečiva a strouhanou citronovou kůru. Na závěr zlehka vmíchejte 4 bílky vyšlehané

dotuha. Těsto vlijte do formy na beránka, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečte 45 minut při teplotě 180 °C. Zda je těsto dostatečně tuhé, se přesvědčíte špejlí – když na ní neulpí vlhké drobečky těsta, velikonoční beránek je hotový. Upečeného, trochu prochladlého beránka vyklopte a pocukrujte.

Pramen: Billa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.