Marinovaná feta

Ingredience:
400g fety nebo balkánského sýra
100g zelených a černých oliv
2 dl olivového oleje
4 stroužky česneku
Hrst nasekaných bylinek (petržel, tymián, bazalka, máta)
Šťáva z jedné limetky
Sůl a zrnka celého pepře

Příprava:
Sýr nakrájejte na kostičky. Z oleje,

rozmělněného česneku, bylinek, soli, pepře a limetkové šťávy připravte marinádu, do které naložíte sýr a nechte dva dny v chladu odležet. Marinovaný sýr podávejte posypaný olivami. Chutná výborně s domácím pečivem.

Tip:
Sýr vyndejte z lednice minimálně hodinu před konzumací a uvolněte ho z obalu, aby se plně projevila jeho chuť, vůně a konzistence. V kombinaci s bylinkami a olivovým olejem je pro vaše tělo zdrojem kvalitního vápníku a bílkovin.

Pramen: Billa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.