Od 1. března si můžete pochutnat na Uzeninách od Slaniny

Pokud jste příznivci kvalitních uzenin, pak určitě uvítáte novinku Uzeniny od Slaniny, kterou vyrábí společnost Váhala a spol.  Řadu pěti výrobků najde zákazník od 1. března  v prodejnách řetězců Hruška, COOP nebo Žabka, ale také v Makru.  Postupně se objeví i v dalších prodejnách, které chtějí zákazníkům nabízet domácí výrobky špičkové kvality. A proč Uzeniny od Slaniny? Značka i receptury totiž byly vytvořeny ve spolupráci se známým kuchařem Ondřejem Slaninou.

„Uzenářství Váhala je tradiční tuzemská firma, která se tomuto krásnému řemeslu věnuje již po desetiletí. Jejich výrobky dobře znám a po seznámení s jejich majiteli jsem poznal jejich jasný, přísný, čistý a poctivý přístup při jejich výrobě. Dobré dílo se podaří pouze, pokud člověk spolupracuje jen se silným, zkušeným a poctivým partnerem, kterým firma Váhala jednoznačně je. Společně jsme vytvořili recepty, které ve výsledku lahodí oku a uspokojí i ty nejnáročnější chuťové pohárky. Uzeniny miluji a – jako  je tomu u mnoha Čechů – tvoří nedílnou součást mého jídelníčku. Velmi dobře si pamatuji na dětský věk a poctivou chuť nešizených uzenin, která, mám pocit, se poslední dobou z uzenin téměř vytratila. Bohužel, kromě chuti se z uzenin často vytrácí i hlavní surovina, a tou je samozřejmě kvalitní maso. Proto jsem si vysnil vybudovat značku uzenin, která navrátí – nejen do mé lednice – uzeniny plné chuti po kvalitním koření, bez přidaných pseudozlepšovadel, ale hlavně uzeniny vyrobené jen a pouze z masa. Značka Uzeniny od Slaniny se vzhledem k mému jménu sama nabízela, proto bylo rozhodování o obchodním názvu velmi snadné,“ vysvětluje vznik značky a nových výrobků Ondřej Slanina.

A jak Ondřej Slanina představuje řadu pěti nových výrobků?

Gothaj: Je to můj opravdu nejoblíbenější salám na světě. Taková česká mortadela, ale lepší. Na rozdíl od mortadely je v gothaji i hovězí maso a koření typické pro naši zemi. S gothajem mám spojené dětství, protože mi ho v té době kupovala babička. Vyzkoušejte můj gothaj a vraťte se do časů, kdy byl gothaj salám mistrů řezníků a každý se předháněl v jeho kvalitě.

Prostě slanina: Co by to bylo za Uzeniny od Slaniny bez slaniny. Této uzenářské speciality je na světě mnoho druhů a ta moje je prostě jedinečná svou chuťovou vyvážeností. Není to jen špek, ale mým cílem bylo nabídnout skutečně masitou slaninku, která uspokojí i nejnáročnější chutě konzumentů. Mou slaninu můžete použít při vaření stejně dobře, jako si dát prostě jen tak pár plátků.

Slanipárky: Párky každý zná jako základ anglické snídaně nebo jako základní teplou večeři s křenem a hořčicí. Proto jsem dbal na jeho kvalitu, složení, a hlavně chuť. Mé párky nejsou čistě jemné, ale naleznete tam jasně srozumitelnou strukturu masa. Jejich chuť je kombinací jemnosti a příjemného koření. Kdo vyzkouší, už nechce jiné.

Špekáček bez éček: O kvalitě špekáčků byly v posledních letech napsány snad romány. Přitom příprava dobrého špekáčku je tak jednoduchá a je závislá jen na použití základních jednoduchých surovin. V mých špekáčcích najdete jen vepřové maso, špek, a jako bonus 20 % hovězího masa, které špekáčkům dodává příjemnou výraznou masovou chuť. Nic jiného než maso, špek a koření v mých špekáčcích nehledejte. Ať si z nich připravíte utopence, nebo si je opečete na ohni, garantuji vám chuťový orgasmus.

Nejlepší šunka: Šunky je na světě asi tolik druhů jako chleba. Co země, město a uzenář, to originál. Mám pocit, že svět šunek se v posledních desetiletích změnil a mnohdy je do šunek přidáváno ledacos. V mé šunce najdete jen kvalitní vepřové maso, pragandu a lásku mistrů řezníků, kterou jí při výrobě věnují. Tukové krytí šunce dodává na její jemnosti a je nenahraditelné. Nejlepší šunka vám vklouzne do úst, a už se budete těšit na další plátek.

Dobrou chuť přeje Ondřej Slanina a společnost Váhala