Tip na výlet: Navštivte místa, kde se zrodila pivní legenda

Navštivte autentická místa, kde se zrodila legenda mezi pivy, a poznejte historii a tajemství výroby světově proslulého ležáku.

Věděli jste, že ležák Pilsner Urquell inspiroval více než dvě třetiny všech světových piv, dodnes označovaných jako pils, pilsner, pilsener? Přijďte na prohlídku pivovaru Plzeňský Prazdroj a poznejte příběh legendy zrozené v roce 1842.

Pivovar Plzeňský Prazdroj nabízí prohlídky, které potěší pivní fanoušky i milovníky historie. Prohlédnete si autentická místa, kde se před 175 lety zrodilo proslulé pivo Pilsner Urquell a kde jeho příběh dodnes pokračuje. Z Návštěvnického centra se pivovarským autobusem přesunete k jedné z nejmodernějších stáčíren s kapacitou 120 000 lahví za hodinu.  Poznáte suroviny, ze kterých se pivo Pilsner Urquell vaří. Uvidíte i srdce pivovaru – tři varny napříč stoletími. Vrcholem prohlídky je degustace nefiltrovaného piva Pilsner Urquell v historických sklepech.

Turistické služby Plzeňského Prazdroje získaly certifikaci Českého systému kvality služeb. Pivovarské muzeum a Plzeňské historické podzemí, Konferenční centrum SECESE, Návštěvnická centra pivovarů Plzeňský Prazdroj, Velkopopovický Kozel a Radegast – pět čerstvých držitelů certifikátu Českého systému kvality služeb. Oficiální osvědčení je zárukou vstřícného přístupu k zákazníkům, což ostatně dokládá i nově spuštěné rezervační oddělení v Plzeňském Prazdroji. Zájemci si nyní mohou rezervovat všechny typy prohlídek, zážitkových programů, ale i pronájmy konferenčních prostor a pivovarských šaland na jednom místě, 7 dní v týdnu!

Český systém kvality služeb je dobrovolný inovativní nástroj, který systematickým způsobem pomáhá ke zvyšování kvality služeb v organizacích v oblasti cestovního ruchu a v navazujících službách. Vlastníkem systému je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a realizátorem Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism. „Jsme rádi, že jsme certifikace pro naše Návštěvnická centra v pivovarech získali a že takovýto systém kvality existuje. Věřím, že certifikace přispěje obecně ke zvýšení kvality poskytovaných služeb v cestovním ruchu,“ konstatoval Rudolf Šlehofer, manažer rozvoje cestovního ruchu a péče o historické dědictví Plzeňského Prazdroje.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.