Známé osobnosti bojují proti bezmoci

Ondřej Brzobohatý, Matěj Ruppert, Thom Artway, Barbora Poláková, Tonya Graves a jiní vystoupí 25.10.2018 od 20 hodin v Pražské křižovatce na prvním charitativním koncertu spolku ALSA, z.s. Společně proti bezmoci.

Výtěžek koncertu je věnován na podporu pacientů s ALS.

Co je ALS?

Amyotrofickou laterální sklerózou u nás trpí zhruba 800 lidí, ročně se objeví téměř 300 nových nemocných a stejný počet jich za rok zemře. Jedná se o nemoc, při které většinou v průběhu dvou až pěti let člověk postupně ztrácí schopnost ovládat svaly. Onemocnění si nevybírá slabé jedince s podlomeným zdravím, často sahá po lidech na vrcholu sil a tvůrčího potenciálu. Současný český zdravotní systém není dostatečně pružný, aby zajistil pacientům s ALS rychlou a plnohodnotnou péči. Pacienti s ALS potřebují pravidelné rehabilitace, přístroje na vykašlávání, dlahy na protahování končetin… a především drahé komunikační prostředky, které jim po ztrátě řeči a schopnosti ovládat končetiny pomohou sdělit svým bližním, co je trápí. Mentální schopnosti nemocných přitom zůstávají nezměněné. O to ostřeji si svou bezmoc uvědomují a jejich potřeba zůstat v kontaktu se svým okolím je tomu přímo úměrná.

Na co budou využity finanční prostředky získané z koncertu Společně proti bezmoci

  • Rozšíření mobilního, multioborového týmu, který jezdí za pacienty po celé ČR
  • Rekondiční pobyt pro pacienty
  • Půjčovny pomůcek
  • Osvěta
  • Školení a semináře pro odbornou i laickou veřejnost
  • Odborná péče o pacienty

Kdo nás podporuje?

V kampani Společně proti bezmoci 2017/2018 nás podpořili a našimi patrony trvale jsou:
Daniela Peštová, David Kraus, Patricie Solaříková, Linda Bartošová, David Prachař, Jenovéfa Boková, Jana Plodková, Daniela Písařovicová, Stanislav Majer, Pavel Batěk, Tonya Graves, Taťjana Medvecká, Thom Artway, Tomáš Jeřábek, fotbalista Pavel Horváth či hokejista Jaroslav Špaček.

Pro rok 2018/2019 se k nám připojili herec Petr Stach, sportovci Lukáš Pešek a David Svoboda a zpěváci Kateřina Sedláková a Peter Pecha. Více informací o koncertu naleznete na www.zsalsa.cz.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.