Pivovarské slavnosti Holba otevřou brány pivovaru už tento víkend

Od 31. srpna do 1. září pořádá Holba Pivovarské slavnosti, které patří k největším akcím na severu Moravy a přinášejí jedinečnou příležitost navštívit hanušovických pivovar.

Letošní 15. ročník jako každoročně promění nádvoří pivovaru Holba ve festivalovou arénu, prosycenou pivem, hudbou a zábavou. Brány pivovaru se otevřou už v pátek odpoledne a s nimi i možnost exkurzí, které potrvají až do večera.

Na nádvoří zahrají A.M.Úlet, Fešáci a Vlasta Rédl. Nebude to žádný úlet, ale příjemná muzika, u které můžete společně posedět s pivovarníky a popíjet si to svoje Ryzí. Pátek bude ve znamení přátelských setkání u dobrého piva s možností navštívit provoz pivovaru s odborným doprovodem. Exkurze budou probíhat po půlhodinách až do 8 hodin večer.

V sobotu po poledni areál pivovaru rozezvučí legendární hity v podání Kapely Legendy se vrací, kterou vystřídá plejáda dalších, V 15.30 Pivovarské slavnosti slavnostně zahání naražení posledního sudu s ležákem Keprník: „Na slavnostech vypijeme poslední litry našeho nového ležáku Keprník s horským chmelem z loňské sklizně. V dubnu měl premiéru a už letos se můžete těšit na nový,“ říká sládek pivovaru Holba Luděk Reichl, který bude sud narážet a zve příznivce dobrého piva ke společnému přípitku. Slavnostního zahájení se zúčastní také zástupci města Hanušovice.

Hned poté scény obsadí kapely, tanečníci, baviči i cirkusáci, aby předvedli to nejlepší co umí. Pestrý program nabídne zábavu každému podle jeho gusta. Zatímco na hlavní scéně to bude vřít, pikniková louka u Pivovarského muzea bude lákat k posezení u cimbálu, poslechnout si Karla Gotta revival nebo na pivní rodeo.

Hlavní program vygraduje vystoupením MIG 21, laser show a kapelou Vypsaná fixa. Pivovarské slavnosti před půlnocí ukončí slavnostní ohňostroj. Akci moderuje Marek Zahradníček. 12 různých piv Holba poteče z celkem 64 výčepních kohoutů, což slibuje pivo bez čekání.

Každoročně slavnosti navštíví na 10 tisíc lidí a velký zájem očekávají pivovarníci i letos. A pokud jde o konzumaci, dosavadním rekordem je 36 tisíc vypitých půllitrů. O tom, jestli může být překonán rozhodne počasí a návštěvnost. Přípravy slavností vrcholí už 14 dní předem a v těchto se dokončují montáže pódií, stánků a příprava sezení, poté následuje instalace a zkoušky výčepů a jako poslední ozvučovací a osvětlovací technika.

Vstupenky na Pivovarské slavnosti můžete koupit online na pivovarskeslavnosti.cz, v předprodeji ve vzorkové prodejně Holba v Hanušovicích nebo na místě.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.