Letní část kampaně „Řídím, piju nealko pivo“ odstartovaly festivaly a pivovarské slavnosti

Kampaň Českého svazu pivovarů a sladoven (ČSPS), která řidiče nabádá k zodpovědnému chování, vstoupila v červnu do své letní fáze. Během ní se na hudebních festivalech a pivovarských akcích, ale i v rámci preventivních kontrol na silnicích lidé setkávají s promotéry projektu „Řídím, piju nealko pivo“ (ŘPNP). Ten už osmým rokem pomáhá snižovat statistiky dopravních nehod, kde byl u viníka zjištěn alkohol v krvi.

Letní část letošní kampaně „Řídím, piju nealko pivo“ zahájil Český pivní festival, který proběhl v Praze na Letné. Odsud se preventivní stan, jehož největší atrakcí jsou tzv. opilé brýle simulující stav jako po požití alkoholu, přesunul na motoristickou slavnost Legendy 2018 na pražském výstavišti v Holešovicích, jíž se zúčastnilo více než 37 000 návštěvníků. Jen během těchto dvou akcí bylo rozdáno bezmála 1 200 alkotesterů a stejné množství nealkoholického piva.

Promotéři projektu „Řídím, piju nealko pivo“ během léta navštíví také řadu pivovarských slavností – v červnu to byly např. Den Postřižinského piva 2018 v Pivovaru Nymburk nebo Vítání léta v Pivovaru Bakalář. Červnovým vrcholem pak byl Bernard fest, který návštěvníkům pravidelně přináší bohatou hudební produkci a hned dvoudenní přítomnost preventivního stanu.

Uprostřed prvního prázdninového měsíce, v sobotu 14. července proběhne v areálu koupaliště ve Svijanském Újezdu již 29. ročník Slavností Svijanského piva. O necelý měsíc později (sobota 11. srpna) si budou moci opilé brýle vyzkoušet návštěvníci Litovelského Otvíráku 2018, jehož bohatý program, včetně komentovaných prohlídek pivovaru, je zdarma.

Prvního září zamíří fanoušci piva a dobré hudby do Nošovic na Radegast Den 2018 a v sobotu 22. září uzavře festivalovou část kampaně „Řídím, piju nealko pivo“ českobudějovický Budvar Fest 2018

„Pořadatelé festivalů a pivovarských slavností se snaží na své akce nalákat co největší počet návštěvníků a nás těší, že máme od Policie ČR, se kterou na tomto projektu spolupracujeme, zpětnou vazbu o tom, že osvěta, kterou tam šíříme, funguje. Obliba nealkoholického piva roste a nehod pod vlivem alkoholu každoročně ubývá,“ říká výkonná ředitelka ČSPS Martina Ferencová.

Na období letních prázdnin jsou naplánovány také dopravně bezpečnostní akce, při nichž společné preventivní hlídky složené ze zástupců Policie ČR, BESIPU a promotérů projektu ŘPNP obdarovávají zodpovědné řidiče alkotesterem a nealkoholickým pivem. Dohled bývá obvykle primárně směřován na hlavní silniční tahy a rizikové lokality – na teritoriu každého z krajských ředitelství Policie ČR budou v průběhu července a srpna realizovány minimálně tři takové preventivní akce.

Více informací o projektu „Řídím, piju nealko pivo“ najdete na www.rpnp.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.