Velikonoce se blíží. Přinášíme tip na vajíčkovou pomazánku

Předpokládáte i letos, že se vám koledníci vrátí z pomlázky s bohatou velikonoční nadílkou a plným košíkem krásně obarvených vajec? Nezoufejte, vařená vejce představují báječnou surovinu pro přípravu rychlovek, které přijdou po Velikonocích každému vhod. Čím jednodušší recept, tím důležitější jsou ale použité suroviny.

Vajíčková pomazánka

Ingredience

  • 4 oloupaná vejce z velikonoční nadílky
  • 140 g pomazánkového másla  
  • 2lžíce majonézy  
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 jarní cibulky nasekané nadrobno
  • pažitka na ozdobení
  • opečené plátky toustového chleba  

Postup

Vejce nakrájejte na kostičky a nasypte do mísy. Vmíchejte všechny ostatní ingredience. Pokud upřednostňujete krémovitou konzistenci pomazánek, rozmělněte směs tyčovým mixérem. Vajíčkovou pomazánku natřete na plátky toustového chleba a posypte pažitkou.

Recept pro vás ze svých výrobků značky Clever a Billa připravila společnost Billa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.