U českých čtenářů vyhrály Okamžiky štěstí

V žebříčku nejprodávanějších knih loňského roku v Knihách Dobrovský zabodovali autoři české beletrie. Vůbec nejprodávanějším titulem se v roce 2017 stal román Patrika Hartla Okamžiky štěstí. Hned za ním čtenáři nejčastěji sahali po severském krimi Lovec králíků od Larse Keplera a po románu Osm od Radky Třeštíkové.

Za nimi se v žebříčku prodejů umístili oblíbení severští autoři Jo Nesbo, David Lagercrantz a německý bestseller Blackout od Marca Elsberga.

Patrik Hartl se svými Okamžiky štěstí, které sklízely u českých čtenářů úspěch už minulý rok, ovládl celou knižní hitparádu. Z pomyslného trůnu sesadil J. K. Rowlingovou kralující prodejům v roce 2016 díky divadelnímu pokračování slavné ságy o Harry Potterovi. Druhé místo patří mrazivé krimi ze severu Lovec králíků od Larse Keplera. Na třetí příčce se umístila Radka Třeštíková s detektivním románem Osm, která se zapsala do povědomí čtenářů už minulý rok s humornou knihou Bábovky.

Nejprodávanější knihy roku 2017

  1. Patrik Hartl – Okamžiky štěstí
  2. Lars Kepler – Lovec králíků
  3. Radka Třeštíková – Osm
  4. Jo Nesbo – Žízeň
  5. David Lagercrantz – Muž, který hledal svůj stín
  6. Marc Elsberg – Blackout
  7. Gounelle Laurent – Den, kdy jsem se naučil žít
  8. Daniel Cole – Hadrový panák
  9. Jean Paul Belmondo – Mých tisíc životů
  10. Lauren Graham – Rychleji mluvit nedokážu

Sázka na jistotu ze severu

Další příčky jsou v režii severských autorů a jejich napínavých detektivních příběhů. Čeští čtenáři jsou věrní norskému autorovi Jo Nesbo, který opět přivádí k životu netradiční postavu detektiva Harryho Holea v knize Žízeň. Za ním se na pátém místě usadil Muž, který hledal svůj stín od Davida Lagercrantze. Překvapením je bestseller od německého autora Marca Elsberga Blackout vyprávějící o tom, jak by to vypadalo, kdyby ve světě přestala fungovat elektřina.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.