Rozpékací sýr pomůže vytvořit romantickou atmosféru

Rougette bibimbap-BOK_SYRA_030print

Léto a grilování už je bohužel dávno pryč, ale nemusíme vůbec smutnit. Na řadu totiž přichází sezóna rozpékacího sýru Rougette. Jedná se o jemně vyzrálý sýr určený speciálně k rozpékání, který bude tou pravou vypečenou dobrotou pro veškeré oslavy, posezení s přáteli, ale i pro romantickou večeři ve dvou.

Stačí rozehřát troubu a během pár minut můžeme servírovat skvělý pokrm, podle některého z neodolatelných receptů. „Rozpékací sýr Rougette je speciálně vyroben pro úpravu právě v troubě“, říká Michala Kadlecová, marketingová manažerka značky Rougette pro ČR a SR. „Tyto sýry vynikají jemně vyzrálou chutí a správnou konzistencí. Na jejich tepelnou úpravu nepotřebujete špinit žádné nádobí díky dřevěné misce, která je součástí balení. Sýr jednoduše vyjmete z folie a vložíte zpět“, dodává. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji bez problémů i vaše silnější polovička. Sýr pečeme v troubě cca 10 minut. Poté vyjmeme z trouby, povrch křížem nařízneme a rohy odklopíme směrem ze středu. Pečeme dalších 8 – 12 minut do zlatavého zhnědnutí.

RECEPTY

ROUGETTE S  MEDEM, OŘECHY, FÍKY A PEČENÝMI HRUŠKAMI

Snadná úprava. Pro 2 osoby.

Ingredience:

  • Rougette jemný krémový 180g
  • 4 fíky
  • 4 hrušky
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • hrst rozinek
  • med
  • mletá skořice
  • máslo na vymazání

Příprava:
Hrušky rozpůlíme, vydlabeme jadřince a poklademe je rozkrojenou stranou nahoru do zapékací mísy vymazané máslem. Do vydlabaných středů nasypeme rozinky, pokapeme medem, posypeme ořechy a skořicí a na každou hrušku přidáme kousek másla. Hrušky zapékáme 20 – 30 min do změknutí cca při 170 °C. Rougette rozpečeme dozlatova dle návodu na obale. Mezitím na pánvi bez oleje opražíme vlašské ořechy. Fíky omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Dozlatova rozpečený Rougette jemně polijeme medem a posypeme opraženými ořechy. Podáváme s rozčtvrcenými fíky, hruškami a pečivem.

ROUGETTE A LA BIBIMBAP

Snadné. Pro 2 osoby

 Ingredience:

  • Rougette jemný krémový nebo jemný kořeněný 180 g
  • čerstvá zelenina dle chuti (brokolice, mrkev, okurka, řapíkatý celer, paprika atd.)
  • olivy v nálevu

Příprava:

Rougette rozpečeme dozlatova dle návodu na obale. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky nebo plátky tak, aby se dala namáčet do sýru. Na velký talíř umístíme dozlatova opečený sýr a obložíme zeleninou. Podáváme s čerstvým pečivem a olivami.

 

S čím sýr kombinovat?

  • skvěle si rozumí se zeleninou, jako jsou opečené brambory s rozmarýnem nebo vařený chřest
  • hodí se k masu i mořským plodům
  • osvědčenou klasikou je servírování s tmavým i světlým pečivem
  • skvěle se doplňuje s červeným vínem

K jaké příležitosti se hodí?

  • jednoduchou přípravu oceníte při nečekané návštěvě
  • romantická večeře při svíčkách se sklenkou dobrého vína
  • neotřelé občerstvení pro posezení s přáteli
  • teplá a rychlá večeře pro celou rodinu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>