Zapište si do kalendáře: Vše pro aktivní a soběstačný život na veletrhu REHAPROTEX

Veletrh REHAPROTEX, který se koná od 19. do 22. září, představí jak široký sortiment kompenzačních, protetických, ortopedických a rehabilitačních pomůcek, tak i nabídku produktů pro aktivní seniory.

Prostor pro prezentaci dostanou také poskytovatelé sociálních služeb, neziskový sektor nebo charitativní organizace s širokou nabídkou originálních výrobků svých klientů. Vedle zajímavých výrobků na stáncích vystavovatelů se návštěvníci mohou těšit také na pestrý program workshopů, přednášek, informací z oblasti prevence a ochrany zdraví, ale i mnoho soutěží a atraktivních hudebních vystoupení.

Seznamte se s novinkami vystavovatelů

Na veletrhu REHAPROTEX můžete vyzkoušet výrobky ze světa rehabilitačních, kompenzačních, protetických a ortopedických pomůcek. Novinky, ale i tradiční sortiment představí například firmy ERILENS, CANOCAR, INTER-META Ostrava, MEDICCO, KURY, MANUS, MAVE EU, PATRON BOHEMIA, PROORMEDENT, REPO – RECK, RESI, SIVAK, MEYRA, SVORTO, VECOM a mnozí další.

Vyzkoušejte si produkty vystavovatelů!

V letošním roce je kladen důraz především na praktické ukázky používání produktů vystavovatelů. V pavilonu na centrální výstavní ploše bude k dispozici testovací dráha, na kterém si návštěvníci budou moci vyzkoušet jednotlivé výrobky na různých druzích povrchu a v rozmanitých situacích. Návštěvník tak získá nejenom ucelený přehled o technických možnostech prezentovaných produktů, ale může si i sám osobně vyhodnotit jejich ovladatelnost.

Významná podpora neziskového sektoru – speciální vlak či odborné poradenství

Na přípravě veletrhu a jeho doprovodného programu se podílí mnoho významných partnerů z neziskového sektoru. Za všechny můžeme zmínit Národní radu osob se zdravotním postižením ČR, která mimo jiné jedná s Českými drahami o vypravení speciálního vlaku až na brněnské výstaviště 19. 9. 2017. Zároveň v tento den organizuje odborný program, který se bude věnovat problematice veřejné dopravy pro lidi se zdravotním postižením. Po celou dobu konání se pak můžete zastavit na jejich stánek a využít poradenského servisu.

Z dalších významných partnerů můžeme zmínit Ligu vozíčkářů, která organizuje jak atraktivní odborné přednášky na programovém podiu, poradenské centrum pro návštěvníky na svém stánku, tak i individuální soukromé schůzky s klienty na aktuální témata. Potřebujete pomoci vyřešit nějaký problém? Zastavte se na stánku Ligy vozíčkářů! Z důvodu velkého zájmu si prosím konzultace v diskrétní zóně nezapomeňte rezervovat.

Program je připravován také s ParaCENTREM FENIX, ten se zaměří třeba na praktické ukázky různých kompenzačních pomůcek. Česká podiatrická společnost a ČOKA zde organizují XV. mezinárodní podiatrické sympozium. Sympozia se účastní také přednášející z Polska nebo z akademické sféry zástupci z Textilní univerzity v Liberci s představením nových netradičních materiálů. Jistě zajímavou součástí budou také přednášky MUDr. Marie Součkové.

Chybět nebude ani Fórum pro zdraví

Na veletrhu nebude chybět ani vyhledávané Fórum pro zdraví, které je zaměřeno na rozsáhlou propagaci zdravého životního stylu. Tento program o zdravém životním stylu připravuje Státní zdravotní ústav a návštěvníci se zde dozvědí vše potřebné o správné výživě a pohybové aktivitě, prevenci závislostí na alkoholu, tabáku, drogách, prevenci úrazů a sexuálně rizikovém chování. Nebude chybět ani prezentace činnosti brněnského Oddělení podpory zdraví Státního zdravotního ústavu.

Zajímavé informace, ale i hudební vystoupení

Tradiční součástí nabídky veletrhu je také jeho doprovodný program, který nabídne kombinaci zajímavých, odborných informací, zážitků z cest, ale i hudebních vystoupení. Ve středu a ve čtvrtek nebude chybět tradiční oblíbený program Dny seniorů, který organizují Senior pasy. V letošním roce se můžete těšit na vystoupení Nadi Urbánkové, Zdeňka Junáka a dalších umělců. V programu nebude chybět ani měření tlaku, zraku, tělesného tuku, přednášky o zdraví, wellness, ukázky sportů a široká nabídka volnočasových aktivit.

Za všechny další zajímavé akce můžeme zmínit seminář Jørgena R. Jørgensena, který se bude věnovat důsledkům nečinnosti po mozkové mrtvici. Součástí budou i praktická cvičení s podporou tělesné hmotnosti. Semináře se uskuteční ve dnech 20. a 21. září a jsou zaměřeny na snížení kardiovaskulární funkce a na fyziologické změny svalů, ke kterým dochází po mozkové mrtvici.

Získejte vstupenku na veletrh výhodněji!

Chcete navštívit veletrh Rehaprotex a jeho doprovodný program výhodněji? Zakupte si vstupenku online! Pokud jste držitelem průkazu ZTP, můžete veletrh navštívit za 60 Kč. Zvýhodněné vstupenky získáte na www.bvv.cz/rehaprotex – odkaz VSTUPENKY & REGISTRACE. Vyberte veletrh Rehaprotex, vybranou vstupenku zaplaťte online. Zvýhodněná cena vstupenky platí pouze pro úspěšně provedenou online platbu. 

Více informací naleznete na www.bvv.cz/rehaprotex

JGZ_1108up - kopieMIK_0351 - kopieMIK_0675 - kopie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.