Dva svěží recepty na léto

Léto je již v plném proudu a spousta z nás se pouští do různých aktivit, sportu a dovolených. Ke zdravému životnímu stylu patří i odlehčený jídelníček.  Mlékárna Valašské Meziříčí připravila dva letní recepty pro osvěžení.

Kefírové mléko nízkotučné použila do letního koktejlu a Bílý jogurt z Valašska bude výborným doplňkem ovocného salátu. Do obou receptů můžete použít jakékoliv ovoce, které právě zraje na zahrádce, ať již jahody, maliny či ostružiny.

Ovocný salát s bílým jogurtem 

Použité suroviny:

2 kelímky bílého jogurt u

3 lžíce medu

hroznové víno

hrst malin

hrst ostružin

1 ks větší jablko

1 ks limetka

2 ks banán

3 ks kiwi

Postup přípravy:

Kuličky hroznového vína rozkrájíme na půlky, banány nakrájíme na kolečka. Jablko, kiwi, nektarinky a mango nakrájíme na proužky. Když máme ovoce nakrájené, pokapeme ho šťávou z jedné limetky a pořádné promícháme. Přidáme bílé jogurty a med a znova promícháme. Ovocný salát s jogurtem a medem je nejlepší, když je vychlazený z lednice.

Letní koktejl z kefírového mléka nízkotučného

Použité suroviny:

1 ks kefírové mléko nízkotučné

Ovoce dle chuti – jahody, maliny, borůvky, ostružiny (cokoliv co máte doma)

Med na dochucení

Postup přípravy:

Nejprve si nakrájíme na drobné kousky větší ovoce a dáme do mixéru i s drobným ovocem. Přidáme kefírové mléko nízkotučné a rozmixujeme vše dohladka. Jakmile máme rozmixováno můžeme přidat na dochucení med.

Podáváme chlazené případně s ledem. Můžeme dozdobit lístky máty.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.