Do Prahy přijedou Senzační senioři z celé republiky

Projekt Nadace Charty 77  SenSen (Senzační senioři) pořádá již třetí setkání zástupců seniorských organizací a klubů. Ambasadoři SenSen se setkají v Praze, aby si vyměnili zkušenosti, dozvěděli se novinky ze světa seniorské problematiky a vzájemně se inspirovali v další práci.

Projekt SenSen vznikl v Nadaci Charty 77 na jaře 2012 jako reakce na demografický vývoj v naší zemi a stal se společenskou platformou pro aktivní seniory z celé republiky. Spojuje aktivní seniory a motivuje další, aby i ve vyšším věku vedli plnohodnotný život. K programu aktivního stárnutí se přihlásilo už přes 15 000 seniorů ze 112 klubů SenSen.

Senioři se v klubech SenSen účastní vzdělávacích, kulturních a sportovních akcí, které zároveň organizují pro i druhé. Zapojují se také do celorepublikových projektů, jakou je například Národní kronika (tvorba unikátního archivu vzpomínek pamětníků).

„Musíme si uvědomit, že dnešní senioři jsou jiní než naše babičky a dědečkové. Jsou vitální, aktivní, chtějí předávat své zkušenosti a znalosti a i ve vyšším věku se realizovat. A přesně to jim projekt SenSen umožňuje,“ říká Božena Jirků, výkonná ředitelka Nadace Charty 77 (projekty SenSen, Konto Bariéry).

Ambasadoři klubů SenSen se setkají 16. května v Sovových mlýnech v Praze, aby společně diskutovali o problémech a tématech, které se jich nejvíce týkají.  MUDr. Zdeněk Kalvach, geriatr a publicista, se pozastaví nad konceptem stáří, nad pojetím, potenciálem i ohrožením seniorského života. Vítězka Ceny Senior roku 2016 Libuše Žamberská pohovoří, co vše se v jejím životě změnilo po obdržení Ceny. Chytrá péče a Iuridicum Remedium poradí Senzačním Seniorům jak se cítit bezpečně a držet krok s dobou. Ředitel historického muzea Národního muzea Marek Junek, Ph.D. bude informovat o prestižní spolupráci Národního muzea a Národní kroniky, dozvíme se mnoho o připravovaných výstavách. Popřejeme a oceníme vítěze soutěže ve štafetovém plavání „Přeplavme svůj La Manche“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.