Moderní domácí lékař

Možnosti chytrých přístrojů přesahují dnes v mnoha ohledech rámec zábavy. Příkladem je kapesní zdravotní přístroj Viatom CheckMe Lite, který umožňuje sledovat mnoho zdravotních ukazatelů a veličin.

Moderní komunikační a informační technologie nám pomáhají i při kontrole našeho zdravotního stavu  v domácích podmínkách. Zdravotní monitor  je praktickým pomocníkem pro všechny, kteří potřebují z nejrůznějších důvodů pravidelně sledovat svůj zdravotní stav, včetně kontroly EKG. Umožňuje nadefinování až čtyř uživatelských profilů a pravidelnou denní kontrolu všech měřitelných dat. CheckMe Lite je vhodným přístrojem pro všechny, kteří trpí zdravotními problémy srdce, krevního oběhu a tlaku.

Kromě samotného měření poskytuje CheckMe Lite také komplexní vyhodnocení všech hodnot. Přístroj tak dokáže pomocí přehledného displeje a intuitivního rozhraní uživateli okamžitě říci, zda potřebuje vyhledat lékařskou pomoc či nikoli.

Jednoduché a přesné měření EKG a dalších veličin v domácím prostředí

Kontrolovat zdravotní veličiny je dnes možné i v domácích podmínkách a díky komunikaci přístrojů lze také z domova posílat pravidelné reporty výsledků ošetřujícímu lékaři nebo jinému odborníkovi. To s sebou přináší zásadní usnadnění i časovou efektivitu nejen pro starší osoby, pro které je každá cesta k lékaři komplikovaná. CheckMe Lite dokáže bez nutnosti připojování elektrod změřit s dostatečnou přesností orientační hodnoty EKG, analyzovat srdeční rytmus a změřit hodnoty krevního tlaku i nasycení krve kyslíkem. Komplexní denní kontrola trvá pouhých 30 vteřin s tím, že měření probíhá bezdrátově, bez nutnosti připojování elektrod. Měření může probíhat buď na ruce sledované osoby, nebo přiložením boku přístroje k jinému místu na těle, na kterém je vhodný přístup ke krevnímu řečišti.

Ovládání pomocí velmi intuitivního rozhraní snadno zvládnou i starší osoby. Díky tomu, že přístroj CheckMe je kompaktní a váží pouze 64 gramů, je možné ho mít neustále při sobě. Všechna naměřená data nadefinovaných uživatelů jsou ukládána do vestavěné paměti přístroje. Kdykoli je lze po propojení USB kabelu přehrát do počítače, prohlížet v přehledné bezplatné aplikaci a také vytisknout report denních hodnot včetně naměřené křivky EKG na připojené tiskárně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.