Také hledáte, kam jste schovali vánoční dárky? Nejste sami

Štědrovečerní večeře je slavnostní událostí, kdy se někdy schází i více generací pohromadě, aby oslavily vánoční svátky a pohodu u rodinného krbu. Podle výzkumu GfK bude 17 procent lidí trávit Vánoce ve více než pěti lidech. Letošní Vánoce si hodlá ve čtyřech lidech užít 27 procent lidí. Romantika u vánoční večeře ve dvou lidech připadá pro 17 procent Čechů, a jenom 4 procenta lidí oslaví svátky sama.

Češi si nejčastěji dopřejí k slavnostní večeři smaženého kapra, nebo řízek a jako příloha vede bramborový salát, který si dopřeje až 94 procent lidí. Podíváme-li se na největší konzumenty smaženého kapra, potom je to věková skupina lidí mezi 40 a 49 lety (81 procent).

31 procent Čechů přiznává konzumaci alkoholu ve větším množství než během roku. Asi nebude pro nikoho překvapením, že více alkoholu holdují muži než ženy. Při pohledu na naše kraje si nejvíce alkoholu během vánočního času dopřávají v Plzeňském a Libereckém kraji během vánočních svátků.

Z výzkumu GfK vyplývá, že 26 procent lidí schovává vánoční dárky tak dobře, že je najde až po Vánocích. Jako více zapomnětlivé se jeví ženy než muži (34 procent respektive 17 procent). Mezi nejvíce zapomnětlivé patří věková skupina lidí mezi 40 a 49 lety a 60 až 69 lety.

8 procent Čechů se přiznává k tomu, že dostává nevhodné dárky na Vánoce. 45 procent lidí se hlásí k výroku, že nevhodné dárky je pod stromečkem zastihnou jen občas.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.