Novoroční soutěž o knihu Jak přelstít Alzheimera

Jak nemoc včas rozpoznat, jak snížit riziko jejího výskytu, jak ji zpomalit a udržet co nejdéle kvalitu života?

Kniha profesora neurologie na Harvardské lékařské fakultě Kennetha S. Kosika Jak přelstít Alzheimera je dosud nejkomplexnější knihou zabývající se touto nemocí. Je pomocníkem ukazujícím možnosti, jak snížit riziko Alzheimerovy choroby – obsahuje 80 jednoduchých rad, jak co nejvíce zpomalit postup symptomů a jak s onemocněním kvalitněji žít a úspěšně bojovat. Kniha odhaluje, jak vytvořit optimální prostředí pro neustálou údržbu mozku.

V knize Jak přelstít Alzheimera dále najdete:

  • Osobní třítýdenní plán, jenž vám pomůže naučit se využívat dané postupy v osobním životě.
  • Více než 40 snadných a velice chutných receptů pro posílení funkce mozku.

  • Téměř 30 interaktivních her trénujících mozek.
  • Jednoduché a efektivní sedmiminutové cvičení.
  • Rady určené speciálně pro pečovatele o pacienty s Alzheimerem.
  • Pro český trh knihu doporučili přední odborníci – doc. MUDr. Iva Holmerová, Ph.D. a generální ředitel Zdravotní pojišťovny MV ČR, MUDr. David Kostka, MBA.

    MUDr. Kenneth S. Kosik je od roku 2004 profesorem neurologického vědeckého výzkumu v Harrimanu a jedním z ředitelů Neurologického výzkumného institutu v Santa Barbaře. Předtím přednášel jako profesor neurologie na Harvardské lékařské fakultě a pracoval jako primář v Brighamské a Ženské nemocnici, kde byl jedním z lékařů, kteří zakládali kliniku poruch paměti. Jeho celoživotním dílem je výzkum příčin a léčení neurologických degenerací, zvláště Alzheimerovy choroby.

    Doktor Kosik založil a vedl neziskovou skupinu Kognitivní fitness a inovativní terapie, která pomáhá klientům udržet a zlepšit kognitivní funkce. Nyní publikuje v New York Times, Wall Street Journal a vystupuje jako specialista na zdraví mozku v CNN. Žije a pracuje v kalifornské Santa Barbaře.

    Alisa Bowmanová je novinářka, spoluautorka několika knih. Několik členů její rodiny trpí Alzheimerovou chorobou. Žije a pracuje v Pensylvánii.

    Vydalo nakladatelství Práh.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.