Do Holby na Pivovarské slavnosti

Oslavy Ryzího piva z hor se staly v Jeseníkách tradicí. Také letošní 13. ročník promění 2. a 3. září nádvoří pivovaru Holba ve společenskou arénu, prosycenou výborným pivem, hudbou a skvělou zábavou.

Jedinečnou atmosféru si přijede vychutnat také Xindl X nebo slovenský Desmod. Nebude chybět ani Alkehol se svou Jízdou králů a výstižným „na co přijdem, všechno vypijem“, Jarda Uhlíř nebo Ivo Jahelka. Hudební program doplní oblíbené regionální kapely.

V pátek otevře pivovar brány už od 14 hodin. Pátek bude ve znamení přátelských setkání u dobrého piva s možností navštívit provoz pivovaru. Můžete posedět s pivovarníky přímo u pramene a k tomu poslouchat Ivo Jahelku nebo Voxel. Večer to pak se svými nestárnoucími hity pořádně rozjede YO YO Band.

Pivovarské slavnosti vyvrcholí v sobotu 3. září. Oslavy

oficiálně zahájí slavnostní salvy a přípitek Šerákem z právě naraženého soudku. Dobovou atmosféru navodí koňské spřežení, které do pivovaru přiveze starostku města Hanušovice v doprovodu vedení pivovaru.
Hned poté hlavní scénu obsadí oblíbené kapely, tanečníci a baviči a program vygraduje nočním vystoupením Desmod. Nejvíce to bude vřít na hlavní scéně, naopak nejklidněji bude u Pivovarské restaurace. Tady budete moci posedět na piknikové louce u cimbálu nebo si třeba zasoutěžit. 13. Pivovarské slavnosti ukončí ohňostroj nad pivovarskými rybníky.

Na Pivovarských slavnostech Holba se bude připíjet 10 různými druhy piv, vystoupí 13 kapel a zlatý mok od desítek po speciály poteče z 55 výčepních píp. Každoročně slavnosti navštíví na 10 tisíc lidí a velký zájem očekávají pivovarníci i letos. A pokud jde o konzumaci, dosavadní rekord je 36 tisíc vypitých půllitrů. Jestli se ho podaří překonat, rozhodne letošní návštěvnost a taky počasí.
V akci uvidíte i Honzu Webra. Je sedminásobným mistrem světa a mnohonásobným mistrem Evropy i ČR ve Freestyle Footbagu a mistrem ČR ve Freestyle fotbalu. Co převede v Holbě? Unikátní vystoupení s kombinací moderované a hudební části freestylových sestav. Je držitelem desítek českých i světových freestylových rekordů.

Vstupenky na Pivovarské slavnosti seženete za zvýhodněné ceny ve vzorkové prodejně pivovaru Holba v Hanušovicích a v informačních centrech v Hanušovicích, Šumperku, Králíkách nebo Zábřehu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.