Lněným olejem proti rakovině prsu

Americká společnost pro výzkum rakoviny ( American Cancer Society) uvádí, že rakovinou prsu onemocní jedna z osmi žen. Bohužel, ale žena může mít rakovinu prsu až čtyři roky předtím, než je zjištěna pomocí mamografu nebo samovyšetřením. Mnoho žen také žije v mylné představě, že pokud se v jejich rodině rakovina prsu nevyskytla, nemusí se znepokojovat.

Proč tolik žen, v jejichž rodině nebyl medicínsky výskyt tohoto onemocnění, rakovinou prsu onemocní!
Velké množství chemických látek v životním prostředí, které mají estrogenní efekt, nutriční nedostatek esenciálních mastných kyselin, vitamínů a minerálů a nadměrný příjem omega – 6 kyselin, transmastných kyselin a rafinovaných sacharidů – spojení všech těchto faktorů přispívá u žen k tomu, že jsou k onemocnění rakovinou prsu náchylnější. Všechna tato výše uvedená fakta vyžadují, aby každá žena byla při prevenci této choroby iniciativní.
Doporučujeme, aby každá žena užívala alespoň jednu polévkovou lžíci lněného oleje a jednu lžíci lněné vlákniny s nejvyšším obsahem lignanu a snížila tak riziko onemocnění rakovinou prsu. K tomu by ještě každá moudrá žena měla svá jídla obohatit o lněnou vlákninu, která se přidá do teplých cereálií ke snídani, do domácích pečených výrobků, do polévek a jiných pokrmů, aby dodala do své stravy další lignany, které vykazují ochranné vlastnosti.

„Výsledky naší výživové studie jsou velmi vzrušující, neboť u žen dochází k velmi významnému efektu a že směřujeme ke konečnému důkazu, že lněný olej a vláknina s vysokým obsahem lignanů zařazené do jídelníčku, mohou být prevencí rakoviny prsu,“ řekl kanadský lékař MUDr. Paul Goss, ředitel programů prevence rakoviny prsu v nemocnicích Princess Margaret Hospital a Totonto Hospital.

Lněný olej a vláknina, vč. doporučeného jídelníčku se zajímavými recepty pro naše ženy najdete na www.zdravetuky.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.